Mannaminne SE

Vistelsestipendier på Mannaminne 2024

 

Nu inleds tredje  året av vistelsestipendier på Mannaminne i Nordingrå, Höga Kusten. Vi erbjuder två personer var sin vistelse med boende, arbetsplats och 5000 kronor, två veckor i maj. Ansökningarna tas emot på stipendium@mannaminne.se från 1 februari till och med 26 februari. 

Vi har även lagt ut nyheten som delbar på Mannaminnes Facebooksida. Varmt välkommen att sprida detta i dina nätverk och kanaler!
/Stipendiegruppen på Mannaminne

 

Biblioteket och Bagarstugan. 

 I syfte att främja individers kreativitet och möten, erbjuder Mannaminne vistelsestipendier för två personer om vardera två veckor på Mannaminnes område, 17-31 maj. 

I stipendiet ingår tillgång till boende med toalett och dusch, arbetsplats samt 5.000 kronor som kan användas för att täcka egna kostnader i samband med vistelsen. Stipendiaten får även reseersättning upp till 2000 kronor. 

Vistelse 1: Boenderum med självhushåll + arbetsplats i Bagarstugan eller biblioteket
Vistelse 2: Boenderum med självhushåll + arbetsplats i Bagarstugan eller biblioteket

Vi uppskattar ansökningar som visar hur den sökande delar Mannaminnes grundläggande värderingar om människors lika värde, gemensamma ansvar och framtidstro. Vistelsen ska helst användas för ett arbete med koppling till dessa värderingar och Mannaminne som konstverk, plats och idé. Sökanden som har möjlighet att stanna hela perioden (17-31 maj) prioriteras.

Mannaminnes Vistelsestipendium inrättades året 2022. Det första årens två stipendiater uppskattade uppläggets informella, välkomnande upplägg.

 Vi uppskattade deras öppna inställning till vår verksamhet och vilja att tillsammans med oss hitta styrkor och potential i upplägget. Mannaminne är en levande plats och tillsammans med stipendiaterna gör vi detta till ett möte mellan människor, tankar, idéer och känslor.

 Vi tar emot ansökningar 1 februari –  26 februari.
Ansökan skickas till stipendium@mannaminne.se.
Besked om vistelsestipendierna för 2024 ges senast 9 april.

VARMT VÄLKOMMEN MED EN ANSÖKAN!

Mannaminne, genom Stipendiegruppen inom Mannaminnes Vänner