Mannaminne SE

Vistelsestipendier på Mannaminne 2023

 

Nu inleds andra året av vistelsestipendier på Mannaminne i Nordingrå på Höga Kusten. Vi erbjuder två personer var sin vistelse med boende, arbetsplats och 5000 kronor, två veckor i maj. Ansökningarna tas emot på en särskild mail från 1 februari till och med 26 februari. 

Vi har även lagt ut nyheten som delbar på Mannaminnes Facebooksida. Varmt välkommen att sprida detta i dina nätverk och kanaler!
/Stipendiegruppen på Mannaminne

 

Biblioteket och Bagarstugan. För författaren och konstnären. 

 

I syfte att främja individers kreativitet och möten, erbjuder Mannaminne vistelsestipendier för två personer om vardera två veckor på Mannaminnes område, 17-30 maj. 

I stipendiet ingår tillgång till boende med toalett och dusch, arbetsplats samt 5.000 kronor som kan användas för att täcka egna kostnader i samband med vistelsen.

Vistelse 1: Boenderum med självhushåll + arbetsplats i Bagarstugan

Bagarstugan erbjuder en arbetsplats med högt i tak och utrymme för färg och form.

Vistelse 2: Boenderum med självhushåll + arbetsplats i Biblioteket

Bibliotekets arbetsplats är bäst lämpad för skrivbordsbaserat skapande.

 

Vi uppskattar ansökningar som visar hur den sökande delar Mannaminnes grundläggande värderingar om människors lika värde, gemensamma ansvar och framtidstro. Vistelsen ska helst användas för ett arbete med koppling till dessa värderingar och Mannaminne som konstverk, plats och idé. Sökanden som har möjlighet att stanna hela perioden (17-30 maj) prioriteras.

Mannaminnes Vistelsestipendium inrättades året 2022. Det första årets två stipendiater uppskattade uppläggets informella, välkomnande upplägg. Vi uppskattade deras öppna inställning till vår verksamhet och vilja att tillsammans med oss hitta styrkor och potential i upplägget. Mannaminne är en levande plats och tillsammans med stipendiaterna gör vi detta till ett möte mellan människor, tankar, idéer och känslor.

 Vi tar emot ansökningar 1 februari –  26 februari.
Ansökan skickas till stipendium@mannaminne.se.
Besked om vistelsestipendierna för 2023 ges senast 9 april.

VARMT VÄLKOMMEN MED EN ANSÖKAN!

Mannaminne, genom Stipendiegruppen inom Mannaminnes Vänner