Mannaminne SE

Bli en guide på Mannaminne

Vill du bli guide på Mannaminne?                 

Mannaminne är en unik skapelse. Dåtid, nutid och framtid tar sig uttryck i den kultur- och konstfilosofi som kännetecknade Anders Åberg.

Ett av Anders syften med Mannaminne var att stimulera till nyfikenhet och väcka frågor. Många trådar till historien går att hitta genom allt som finns samlat här, det finns mycket att berätta om hur ”allt hänger samman”. Ett besök här kan väcka frågor om allt från meningen med livet till hur mycket en roddbåt fylld med betong väger…

Därför vill vi att Mannaminne ska ha många guider och vi vill uppmuntra dig att bli guide.

Guidade turer på Mannaminne

Vårt mål är att alla som besöker Mannaminne ska kunna få en trekvartslång guidning som utgår från Värdshusets farstukvist eller Räfsorna/Modiga människor. Vi inleder turen med att berätta kort om Mannaminnes bakgrund – när, hur och varför Anders och Barbro skapade det.

Sedan besöker gruppen tre, fyra representativa platser och får höra historierna om dem. Guiden ska alltid ge tillfällen till frågor, bemöta dem seriöst och i möjligaste mån låta frågorna och gruppen styra guidningen.

Specialguidade turer kan ske inom ett speciellt område man känner extra för och dessa marknadsförs separat vid sidan om de dagliga guidningarna.

Utbildning

Våra guider utbildas av oss själva och grunden är att man följer med de mer erfarna guiderna flera gånger.

Studiematerial är:

  • alla filmer om och med Anders Åberg
  • boken om Anders Åberg
  • alla byggnader och övriga installationer/föremål på Mannaminne som man besöker
  • vår Mannaminne-karta
  • Upptäck Mannaminne-broschyren
  • allt befintligt informationsmaterial, t.ex. öppettider, meny, vilka evenemang som pågår osv. Man ska veta var man kan få information om Mannaminne på plats och på nätet.

Sedan gör man sin egen variant utifrån sina egna förutsättningar och erfarenheter och tar med övriga guider på en guidad tur. Utgångspunkten kan vara den egna känslan och upplevelsen av Mannaminne t.ex. ”jag minns när…”. Efter avslutad utbildning får man göra precis som man vill och trivs med när man guidar. För Mannaminnes guider är lika unika som Mannaminne.