Mannaminne SE

Program 2023

JANUARI

Söndag 22 januari kl 13:30-16:00: Skrömta, skrock och folktro i Höga Kusten
Välkommen till en berättareftermiddag med Maria Nordlund, kulturarvspedagog  från Kulturkompaniet Skvätten. Har du själv märkliga upplevelser från bygden, dela gärna med dig! 
Entre: 50 kronor, fri entré för medlemmar i Mannaminnes vänner. Fika 60:-

FEBRUARI

Söndag 19 februari kl 13:00-16:00: Täljjunta med Moa
Kom och tälj med Moa!
Moa Brännström Ott är utbildad finsnickare på Capellagården på Öland, hon har drivit eget finsnickeri i Stockholm de senaste 10 åren men har nu flyttat med familjen till Sund utanför Docksta och planerar att bygga upp sin verksamhet där. Sedan flera år tillbaka har hon bedrivit kursverksamhet i täljning och har skrivit två handböcker inom ämnet trä, en snickerihandbok och en handbok i täljning: ”Trä-snickerihandbok för inredning och odling” och ”Tälja köksredskap”. 

Täljämnen, knivar och några yxor kommer att finnas på plats.  Inga förkunskaper krävs. Moa kommer att gå igenom sina favorit täljgrepp och några täljknep och kommer att finnas till hands för vägledning under juntan.

Man  kan köpa kniv och täljbok på plats. 
Inträde 50 kr, fritt för medlemmar
Fika:   Varm dryck och smörgås 80 kr   
Anmälan  via  sms eller samtal till  073 846 02 59, ange ev matallergi vid anmälan.
Betalning sker på plats med swish. Maxantal: 30 personer, först till kvarn! 

MARS

Lördag 18 mars, kl 10:00-17:00: En dag i eftertänksamhet.
En upplevelsedag för dig med fokus på ditt välbefinnande, med livsnära samtal, föreläsning, kort vandring, lunch och fika.  Samarrangemang med Mirja Lindström, Highcoast flow, och Sara Öhlén. För mer information och anmälan, klicka här!