Mannaminne SE

Mannaminne 6263 Art & Music Festival

Göran Månsson

Göran Månsson spelar flöjter, pipor och blockflöjter. Göran rankas som en av de mest spännande och dynamiska flöjtspelarna på den svenska folkmusikscenen. Bland en mängd projekt har han en flöjt designad av honom själv ’Månmarka pipe’ även en akademi för folkflöjt ’Folk Flute Academy Haverö’. Kanske visar det hur viktig han är för flöjtspelarna i norra Europa. 

Han kommer från den lilla orten Haverö i Norrland i norra Sverige. Som ättling till en av Sveriges hyllade folkmusikfamiljer arbetar Göran aktivt för det svenska folkmusikarvet. Göran uppträder med folkmusikgruppen Gjallarhorn och även folk-popgruppen Sarek som var en av artisterna i Eurovision song contest 2004. Övriga grupper: Göran Månsson Band, Gjallarhorn, Frispel och Månsson & Åberg.

Göran är mycket eftertraktad som sessionsmusiker för både tidig musik och folk-pop-inspelningar och har turnerat världen över som slagverkare och flöjtspelare. Han är för närvarande en av de mest intressanta nordiska folkmusikakterna i Japan. Han är utexaminerad från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och undervisar vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Sibelius-Akademin i Helsingfors och Oslo Musikkonservatorium. Han är även censor vid Musikkonservatoriet i Odense.

https://goranmansson.se/zone/news/