Mannaminne SE

Mannaminne Artist in Residence 2021

29 juni-4 juli

Röstartisten och klassiska sångaren Anna Jonsdottir Anu Reykjavik och konstnären Sandra Mozard ”Soundi” Härnösand gör ett experimentellt konstnärligt samarbete på Mannaminne och Cisternen på Svanö.  De har under perioden Konstnärligt Residens på Mannaminne.

I ett ömsesidigt beroende mellan landskap och rumslighet kommer poetiska ljud och ljuslandskap skapa sånger och visioner av levande målningar som utvecklas realtid och spelas live på olika platser.

Anna och Sandra träffades genom nätverket North Cultitude 6263 i Reykjavik 2019 och planerade att träffas på Malakta Art Factory Malax Finland men har först nu fått möjlighet att starta samarbete. De möts nu för första gången efter Island i Västernorrland på Mannaminne. Kombinationen av platsen, naturen och de två olika konstuttrycken ger nya möjligheter för det konstnärliga skapandet.

” Vi kommer att låta naturen och platsen påverka konstprocessen och göra något unikt som fångar ögonblicket och också ansluter till mänsklighetens historia nu då och evigt genom alla tider. När glöden färdas som ljus genom rymden, rörande stjärnor som förbinder jorden och sjunger sånger av rörande kroppar, vibrerande röst med dikter och rörelse av färg och ljus.”

Mannaminne som världscenter blir plattform och mötesplats i detta sammanhang för konstnärer längs 62 och 63 breddgraden. 

NORTH CULTITUDE 6263

Konst och kuturnätverket North Cultitude 6263 har som mål att öka samarbetet mellan konstnärer, kreatörer, kulturorganisationer och kreativa näringar i ett aktivt nätverk längs 62 och 63 breddgrader med konst- och kulturprojekt.
Vi vill öka kunskapen om våra nordliga länder och regioner och skapa en ny “Kultur – geografi” jorden runt längs nämnda breddgrader med internationella samarbeten.
Nätverket utforskar begrepp som Center – Periferi och har fokus på social hållbarhet med kreativitet som drivkraft. Målet är att länka ett aktivt nätverk runt om i världen längs breddgraderna 62 och 63 inom tio år.

Här kan du läsa mer om North Cultitude 6263!