Mannaminne SE

Utställningar 2023

Tolv berättelser 12 män och kvinnor

Plats:  Plattan på Mannaminne 
Invigning 10 juni klockan 13:00

Globala målen för hållbar utveckling och Agenda 2030 syftar till en hållbar utveckling i våra kommuner, länet, Sverige och världen. Betydelsen av integration och inkludering är avgörande för vårt läns framtid. Utställningen reflekterar över betydelsen av ett jobb och utbildning. 

Vad betyder det att ha ett jobb, en fast anställning eller ett eget företag. Mycket handlar om värdighet och egen utveckling. Om att känna sig delaktig och värdefull. Som skattebetalare. Som familjeförsörjare. Som kompetent medarbetare. Som värdefull medborgare. Som Timråbo och kommunmedlem.

Alla porträtterade i utställningen är utrikesfödda och har bosatt sig i Timrå. Några har kommit dit av kärlek, några för att studera och jobba, några har flytt sitt land på grund av krig och konflikter.  Syftet är att öka kunskapen om Agenda 2030 och   allas delaktighet och betydelse för möjligheter till en hållbar omställning och utveckling i länet.

Utställningen görs tillsammans med Timrå kommun, produktionsbolaget Dellarte.tvu, Mannaminne, curator Andreas Brännlund och Matronaprojektet.