Välkommen till en annorlunda kulturupplevelse!

3

Mannaminne är en helt unik plats där över 50 byggnader välkomnar alla till ett möte med natur och kultur, konst och teknik, lokalt och globalt, historia och framtid, smått och stort. Det är konstnären Anders Åbergs fullskaliga allkonstverk som kan liknas vid ett friluftsmuseum där det finns nånting för alla intressen och åldrar.

Du vandrar mellan jordbruksmuseum, konstmuséer, kinapaviljong, tunnelbane- och spårvagnar, hus från Ungern, Estland och Norge, ett kustmuseum, en stavkyrka, den gigantiska, handsnidade jordgloben i ett eget hus, dragspelsmuseum, teknikhus med massor av fordon, ett drakenflygplan, ett öppet kafferosteri, en bogserbåt från Ångermanälven och mycket, mycket annat. 

På Mannaminne finns ett värdshus som serverar mat och kaffe, ett hotell där du bor mitt i ett konstverk, flera bed&breakfastrum, tre övernattningsstugor och en hantverksbutik med konsthantverk från trakten.

Mannaminne är en slags levande by där det alltid finns spännande saker att upptäcka. Inte bara det som alltid finns där utan också konserter, barnaktiviteter, tillfälliga utställningar, festivaler och mycket mer.  

Mannaminne ligger hisnande vackert i byn Häggvik i Nordingrå och är ett av världsarvet Höga Kustens mest populära besöksmål.

Mer om Mannaminne och Anders och Barbro Åberg kan du se på Solveig Nordlunds film Mannaminne. Filmen finns till salu i Värdshus och entréhus

Mannaminne är medlem i Svenskt Kulturarv. Ladda ner KulTur-appen, sök på Mannaminne och åk med på en rolig upptäcktsfärd.

 

 

Artnetco Minnen 500 x